Omgeving

Großkirchheim is een altijd gezellig en gemoedelijk vakantiedorpje. Op loopafstand van Feriendorf Döllach vindt u behalve gezellige restaurants een supermarkt, een bank met geldautomaat, een kiosk, een slager, tennisbanen en een openlucht zwembad. Vanuit de huizen in Feriendorf Döllach en het centrum van Großkirchheim heeft men uitzicht op het mooie Mölltal en de omringende bergen. Doordat Großkirchheim aan de zuidkant van de Großglockner ligt, is er in de zomer relatief veel zon en kan men toch altijd genieten van een heerlijke, frisse berglucht.

Omgeving Feriendorf Döllach

Omgeving Feriendorf Döllach - Großkirchheim - Gloßglockner - Karinthië

Großkirchheim bevindt zich in het noorden van de Oostenrijkse provincie Karinthië welke bekend staat om haar prachtige natuur met schitterende meren, langgerekte bergmassieven en historische bezienswaardigheden. Het gebied waar Großkirchheim ligt, wordt nationaalpark Höhe Tauern genoemd. Dit is het grootste, beschermde natuurgebied van de Alpen rondom de hoogste berg van Oostenrijk, de Großglockner (3798 meter).

 
 

De Großglockner Hochalpenstraat begint op ca. 10 km van Feriendorf Döllach. Deze prachtige pas van 48 km door de bergen van de Großglockner biedt buiten het winterseizoen een verbinding naar het noorden richting Zell am See en Salzburg en toegang tot de Franz-Josef-Höhe en aangrenzende Pasterze (langste gletsjer van Karinthië). Vanuit dit hart van het nationalpark heeft u prachtige vergezichten over de bergen. In een straal van 30 km bevinden zich 40 bergen met een hoogte van meer dan 3000 meter!